Nieuws

Tijd voor onze tweede kuubkistenmarkt! Op 11 november is het zo ver. Komen jullie ook langs?

Het idee: wij zetten onze kuubskisten met verschillende producten klaar. Zoals aardappels, uien en pompoenen. Jullie nemen een tas mee en komen shoppen. Je mag zoveel meenemen als je zelf wil. Hoe meer je koopt hoe goedkoper het wordt.

De markt is van 10-14u. Je kan met pin en cash betalen. We hebben ook genoeg te spelen voor de jonge bezoekers.

Het vind plaats op onze boerderij: Ketelmeerweg 3, 8308 RA Nagele.

Komen jullie ook?

Kuubskisten verkoop

7 oktober 2023 organiseerde we de eerste kuubskisten verkoop. Een markt waar mensen hun winttervoorraad konden inslaan. Het was een succes! Veel mensen uit de buurt wisten ons te vinden.
Leuk om weer veel nieuwe klanten te verwelkomen. Daarom hebben we besloten om op 14 november een tweede editie te organiseren. Komen jullie ook?

Educatie project: Volg de pompoen 
In samenwerking met Stichting Kinderopvang Noordoostpolder hebben we het project Volg de pompoen georganiseerd. Bij dit project kwamen 16 peuters tijdens het groeiseizoen van de pompoen 3 keer langs op de boerderij. 

De kinderen leerden  dat een plantje uit een zaadje groeit en dat er aan die plant pompoenen groeien. De laatste keer gingen ze natuurlijk allemaal met een pompoen naar huis! 

 

Pompoen adoptie project 

In 2018 hebben wij een pompoen adoptie project georganiseerd. Mensen konden een pompoenzaadje adopteren om meer te leren over pompoenen én aan het eind van de zomer je eigen pompoensoep eten. 
Het idee: 

1. Iemand adopteerde voor €10,- een pompoenzaadje.

2. Wij stopten het zaadje bij ons in de grond, zorgde er goed voor en stuurde af en toe een foto of vlog over jouw persoonlijke pompoenplant.

3. In september of oktober organiseerden we een Pompoenenfeest aan de Dijk. Hier kwamen mensen hun pompoenen oogsten om mee naar huis te nemen. 

 

Hieronder zijn de foto's te zien van dit project.