Meewerken op de boerderij

Wat leuk dat je interesse hebt om te komen helpen bij ons op de boerderij! Wij delen graag onze mooie plek met mensen die het leuk vinden om mee te werken.

 

Het idee is dat je werk ruilt tegen kost en inwoning. Dit houdt praktisch in dat je vier uur per dag mee helpt op het land. Van ons krijg je overnachting en drie maaltijden per dag. De rest van de tijd kan je dan je eigen ding doen. Een scriptie schrijven, start-up beginnen, kunst maken of gewoon lekker vakantie vieren. Het kan allemaal!

 

Vanaf eind mei tot en met juli zoeken we vrijwilligers. We zijn vooral erg druk met onkruid wieden. Dit doen we deels door met een wiedbed over het land te rijden, hier lig je op je buik op om het onkruid tussen de wortels uit te trekken. Daarnaast lopen we ook met een hak (zie foto, voor als je niet weet wat een hak is ;-)) door bijvoorbeeld de pompoenen of spinazie. Daarnaast kan je helpen met kippen verzorgen, groentes oogsten en andere klussen op het erf.

 

Hieronder nog wat meer informatie:

  • Een ochtend of middag (4 uur) werken in ruil voor kost en inwoning.
  • Je kunt logeren in een tent of één van onze caravans. Maar je mag natuurlijk ook je eigen tent of camper meenemen.
  • Je kan een paar dagen komen werken of een paar weken in overleg met ons. We willen wel graag dat je minimaal 4 dagen meewerkt.
  • Je mag zelf kiezen of je liever ’s ochtends of ’s middags werkt. We werken s' ochtends van 8-12 (met om 9:30 een koffiepauze) en 's middags van 13-17 (met om 15u een koffiepauze).
  • Wij zorgen voor hangmatten, kampvuur, een Ketelmeer om in te zwemmen, de mooiste zonsondergangen en als je het leuk vindt heel veel knuffels van Sjon (onze Golden Doodle).
  • We hebben fietsen (ook een tandem!) beschikbaar om de omgeving te verkennen. De voormalig eilanden Schokland en Urk zijn op fietsafstand. 

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje: info@boerderijaandedijk.nl.